Location
Filters 
Salary
Date posted

1 Commercial Pilot jobs found

KLM

Verkeersvlieger 2023🇳🇱

KLM - Amsterdam, NH

€2k-6k/month

 • Flight Path Management
 • Application of Procedures
Posted 2 months ago
KLM
Verkeersvlieger 2023
KLM - Posted 2 months ago
€2k-6k/month  + Equity
*high salary
*Based on 0 Commercial Pilot salary records

Full-time

Amsterdam, NH

Category
Flight Operations
Experience
1-2 years
Company size
35k employees

Airport:  Schiphol

Commercial Pilot Job description

Als vlieger bij KLM ben je verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt uitvoeren van onze vluchten. We zoeken niet zomaar vliegers, we zoeken collega’s die het beste uit zichzelf willen halen. Vliegers die zich er samen met de volledige crew voor willen inzetten om onze klanten een ervaring te geven die ze bijblijft. Professionals die zich willen ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk en die duurzaamheid belangrijk vinden, wat wij onder andere realiseren door te werken met een moderne vloot. Zo draag je er als vlieger aan bij dat KLM een ‘frontrunner in sustainable aviation’ wordt.

Wat ga je doen?

Aan boord vertegenwoordig jij KLM. Je zorgt ervoor dat onze klanten bij iedere vlucht een geweldige ervaring hebben, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

De klantbeleving wordt voor het grootste deel beïnvloed door de performance van jou en het team, cockpit en cabine. Je zorgt, samen met je collega’s, voor een veilige werkomgeving, waarbij iedereen zich gezien en geaccepteerd voelt. Je reflecteert op je eigen gedrag en blijft jezelf continue ontwikkelen.

Zo leg je iedere keer een solide basis voor een succesvolle vlucht. 

Waar land je?

Als nieuwe KLM-vlieger start je in principe als second officer op één van onze wide body toestellen.

Gedurende je carrière heb je de mogelijkheid om zowel korte als lange afstanden te vliegen. Dit is vastgelegd in de Regeling Vlieger Loopbaan van de cao voor vliegers op vleugelvliegtuigen. Tevens biedt KLM Flight Operations je de kans om naast het vliegen actief te zijn als nevenfunctionaris, bijvoorbeeld als instructeur, in onze kantoororganisatie of om deel te nemen aan ons talentmanagementprogramma.

Jouw profiel

KLM zoekt kandidaten die voldoen aan de volgende kwalificaties:

Algemeen:

o   Minimaal havo-diploma met in het pakket Engels, wiskunde en natuurkunde of gelijkstelling in geval van een buitenlandse opleiding.

o   Europees paspoort.

o   Lengte tussen 1.58 en 2.03 meter. Er vindt geen beenlengtemeting plaats.

o   Goede kennis van de Nederlandse taal. Wanneer je niet Nederlandssprekend bent, dien je een examen af te leggen op Europees Referentiekader B2 niveau voorafgaand aan de selectieprocedure.

o   Getraind in UPRT (Upset Prevention & Recovery Training).

Brevetten/certificaten:

o   Geldige Type Rating van een Multi-Pilot Aircraft.

o   Class I medical*.

o   (Frozen) ATPL*.

o   LPE6.

o   Radiotelefoniebevoegdheid (RT).

o   Afgeronde Multi Crew Course 

*Zowel Medical als Flight Crew License dienen in Nederland afgegeven te zijn of omgezet te worden voor een eventuele aanname.

Ervaring:

o   Bij voorkeur afgestudeerd aan een van de volgende vliegopleidingen: KFA, NLS, CAE, EPST, Martinair Flight Academy óf in het bezit van een Groot Militair Brevet van de Koninklijke luchtmacht/marine.

o   Daarnaast minimaal 500 uur ervaring op een heavy twin fixed wing (5.700 kg of meer).

o   Minimaal 150 uur hiervan is gevlogen in de commerciële luchtvaart in de 12 maanden voorafgaand aan deze sollicitatie.

Competenties

Als vlieger bij KLM voldoe je aan de volgende EASA competenties:

 • Flight Path Management
 • Application of Procedures
 • Communication
 • Leadership and Teamwork
 • Problem solving and Decision making
 • Situation Awareness
 • Workload management
 • Knowledge
Wat bieden wij?

Het salaris is vastgelegd in de cao. De hoogte van het salaris wordt bepaald door je leeftijd, de periode dat je in dienst bent en je precieze functie. Een starterssalaris ligt tussen 2.400 en 5.500 euro bruto per maand, exclusief emolumenten en pensioentoelages.

Als verkeersvlieger bij KLM kun je o.a. rekenen op:

 • Een 4-weeks rooster
 • Een dagtoelage als je op bestemming bent
 • Een pensioenregeling
 • Korting bij o.a. hotels en autoverhuurbedrijven
 • Korting bij verzekeringsmaatschappijen
 • IPB-reizen (‘Indien Plaats Beschikbaar’ reizen tegen een sterk gereduceerd tarief)
 • En vooral: vliegen bij een prachtig bedrijf dat behoort tot de beste en bekendste airlines ter wereld.
Ready for your next destination?

Ben jij klaar voor de volgende bestemming? Dan ontvangen we graag jouw cv en motivatiebrief. Tevens verzoeken we je een kopie van je brevet, je medical, logboek en MCC certificaat toe te voegen.

De selectieprocedure bestaat uit een cv-selectie, een online assessment, een offline assessment en een grading. De afsluiting is een gesprek met de Commissie van Aanname (COVA).

Tevens vindt voor indiensttreding een bedrijf medische aanstellingskeuring, inclusief een test op het gebruik van medicijnen, alcohol en drugs plaats. Deze keuring bestaat uit een bloed- en urinetest.

Vragen?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze vacature, kijk dan even bij de FAQ door hier te klikken. Staat jouw vraag er niet tussen, dan kun je contact opnemen met Recruitment Flight Crew op telefoonnummer 06-24879004 of door een e-mail te sturen aan klm.pilot.recruitment@klm.com