KLM

Lead Ground Engineer

KLM - Posted 1 month ago
€72k/year  + Equity

Full-time

Amsterdam, NH

Category
Maintenance Engineer
Career Level
Senior
Company size
35k employees

Airport:  Schiphol

Maintenance Engineer Job description

KLM E&M is de onderhoudsdivisie van KLM. Samen met Air France Industries (AFI) is KLM E&M een toonaangevende speler in de wereldwijde vliegtuigonderhoud industrie. KLM E&M en AFI onderhouden naast de vloot van KLM en Air France, de vliegtuigen, motoren en componenten van ongeveer 150 klanten wereldwijd. De organisatie van KLM E&M is ingericht op de productgroepen Components, Engines en Airframe.

Ben jij een gedreven Ground Engineer die toe is aan een volgende stap? Dan is de functie van Lead Ground Engineer in Hangaar 14 of binnen Preventive Maintenance misschien wel wat voor jou! Ga jij voor deze mooie kans?

Wat ga je doen?

Als Lead Ground Engineer zorg jij er iedere dag voor dat vliegtuigen goed, veilig en op tijd vliegen. Dit doe je door het onderhoudswerk volgens het boekje uit te (laten) voeren, vaktechnisch te begeleiden en te certificeren. Natuurlijk in lijn met de veiligheidsvereisten en diverse voorschriften. E.e.a. door het (doen) uitvoeren en/of vaktechnisch begeleiden van inspectie-, onderhoud- en modificatiewerkzaamheden aan de onder je scope vallende (systemen in) vliegtuigen, teneinde de vliegtuigen tijdig vrij te kunnen geven aan het KLM-netwerk of derden. Ook lever je een actieve bijdrage aan het optimaliseren van processen. Want door onze afdeling structureel een beetje beter te maken, kunnen we onze positie van toonaangevende speler in het vliegtuigonderhoud blijven waarmaken. 

Naast de werkzaamheden van Ground Engineer geef je als Lead, tijdens je dienst, operationele en functionele aansturing aan een team van technici zodanig dat het toegewezen en geaccepteerde werkpakket wordt uitgevoerd. Hierbij stimuleer je het positief functioneren van je team op de dag van uitvoering, draag je zorg voor de correcte toepassing binnen de shift van de veiligheidsvereisten (het Safety Management Systeem).

Het team

Wij zijn onderscheidend in vliegtuigonderhoud en daarmee een voorbeeld voor onze concurrenten; continu lerend, efficiënt en klantgericht. Om deze visie te bereiken, zijn we gestart met Teaming. Wij vragen daarom van het team een hoge mate van autonomie, eigenaarschap en flexibiliteit. Met Teaming, in deze context, wordt bedoeld dat de teams eigenaar worden van het organiseren en uitvoeren van hun werk. Diverse middelen, zoals iPads, apps en facilitaire aanpassingen worden aangepakt om procesverbeteringen mogelijk te maken die vanuit de teams en councils naar boven komen.

Jouw functie als Lead in het team

Als Lead Ground Engineer ben je volledig onderdeel van jouw team. Je helpt je team en de teamleden om het beste uit zichzelf te halen. Je bent goed in staat om vooruit te denken en neemt initiatief om te zorgen dat processen goed belegd worden en blijven. De councilleden in jouw team voelen zich gesteund en samen met hen creëer je een platform voor discussie en structurele verbeteringen. Jouw teamleden krijgen de ruimte die ze nodig hebben om optimaal te functioneren en weten je te vinden als ze er niet uitkomen.

Jouw profiel?

Er zijn meerdere posities beschikbaar, zowel in Hangaar14 Wide Body als in Hangaar 11/12 voor Preventive Maintenance (beide een Base Maintenance organisatie). Je komt te werken in een omgeving waar ruimte is voor eigen initiatief. Naast dat je Ground Engineer bent, is het belangrijk dat je enthousiast wordt van het concept teaming, van eigen verantwoordelijkheid en van innovatie. Je bent onderdeel van een team dat voortdurend in beweging is en met als basis de hangaar het werk uitvoert op heel Schiphol en soms buitenstation.

Daarnaast word er zelfstandigheid van je verwacht en is je eigen inbreng van belang. Aangezien we binnen de Airframe organisatie volop bezig zijn met procesverbeteringen, wordt er van je verwacht dat je open staat voor veranderingen.

Meedenken, eigenaarschap tonen, je oplossingsgerichtheid en je stressbestendigheid spelen in je dagelijkse werkzaamheden een grote rol.Het is tevens van belang dat dat je oog hebt voor een correcte toepassing van de veiligheidsvoorschriften (SMS). Je wilt je verder ontwikkelingen en je gaat graag uitdagingen aan.

•   Je bent in het bezit van een Part 66 AML (Aircraft Maintenance Licence B.1. of B.2.)

•   Goede beheersing van (technisch) Engels. Zowel mondeling als schriftelijk is dit een must.

Herken je jezelf hierin dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende rol waarin je een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van onze vliegtuigen en daarmee de customer experience van de KLM passagier.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mooie doorgroeimogelijkheden.
 • Het werken in de teams staat centraal.
 • Wij bieden een functie in ploegendienst (dag/avond/nacht/weekend).

Vragen?

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met de hiring manager. Bel of mail de recruiter voor vragen over de sollicitatieprocedure. Vergeet in beide gevallen niet om het vacaturenummer te noemen: #11293

Hiring manager

Rob van der Slot: Rob-van-der.slot@TD.klm.com of 0651535089

Recruiter

Atif Bouali: atif.bouali@klm.com of 0615509850

More KLM jobs

Similar Maintenance Engineer jobs

£73k/year

 • CAA B2 Qualified with experience working on commercial aircraft
 • Full UK Driving Licence
Posted 3 days ago
 • Ability to use the correct tools, methods, techniques and equipment required to perform aircraft maintenance.
 • Candidates should be able to read and understand various schematic diagrams for maintenance troubleshooting and be proficient with computers and diagnostic tools.
Posted 6 days ago

$114k-140k/year

 • ​This job is a member of the Engineering Team within the Integrated Operations Division.
 • ​Responsible for providing Engineering support for the maintenance and operation of aircraft and related equipment. This job also establishes and assists maintaining aircraft and component standards within areas of responsibility.
Posted 18 days ago

$127k-175k/year

 • Work directly with engine maintenance, engineering team members, and engineering management regarding all aspects of turbofan engine components
 • Evaluate damage conditions on turbofan engine components to develop and substantiate repairs and develop process improvements/solutions
Posted 28 days ago

$93k-112k/year

 • Studies analyzes and seeks solutions to problems related to the design, operation, maintenance, performance, modification, or repair of aircraft and their components
 • Uses a structured, logical and analytical approach in problem-solving
Posted 1 month ago