KLM

Deel deze vacature Jr. Embedded Software Engineer

KLM - Posted 24 days ago
€3k-4k/month  + Equity

Full-time

Amsterdam, NH

Category
Software Engineer
Career Level
Junior
Company size
35k employees

Airport:  Schiphol

Software Engineer Job description

Als Embedded System Engineer bij het Aircraft Communications & Data Collective opereer je op het snijvlak tussen luchtvaarttechniek en IT. Je programmeert on-board software die het mogelijk maakt om vliegtuigdata beschikbaar te stellen voor verschillende eindgebruikers binnen en buiten de KLM. Daarnaast ben je bezig met het beheer en onderhoud van de IT-systemen die de datacommunicatie tussen vliegtuig en grond mogelijk maken.

Dankzij jouw werk is het mogelijk om vliegtuigdata real-time te monitoren. Je programmeert software dat de gezondheid van het vliegtuig en haar componenten real-time monitort. Als bijvoorbeeld blijkt dat een vliegtuigmotor een te hoog verbruik heeft, kan dat een indicatie zijn van een defect aan de motor. Communicatie tussen lucht en grond is dan essentieel. Hierdoor kan er adequate actie ondernomen worden.

Ook programmeer je snapshot rapporten die real-time via ACARS naar de grond worden verstuurd zoals bijvoorbeeld rapporten over een te harde landing of bij een overweight landing. Het Maintenance Control Center (MCC) kan met deze gegevens direct actie ondernemen en zorgen dat de juiste mensen met het juiste gereedschap klaar staan bij binnenkomst van het vliegtuig. Wat kun je uit het vliegtuig halen, en hoe kan dat de behoefte vanuit de business het beste dienen? Deze vraag stel jij jezelf dagelijks.

Jouw werk is van cruciaal belang voor de vliegoperatie en het vliegtuigonderhoud van de KLM-groep. Maar je werkscope reikt verder. Soms ben je thuis of op kantoor aan het programmeren en soms ben je in de cockpit te vinden om jouw software te testen. Ook sta je in contact met leveranciers van de systemen waarop jouw software wordt geïnstalleerd of zit je met diverse stakeholders aan tafel om nieuwe software te ontwerpen. Je maakt daarbij gebruik van jouw technische vliegtuig, IT- en bedrijfskennis.

Hieronder samengevat je taken op een rij:

 • Je beheert en onderhoudt IT data communicatie systemen tussen vliegtuig en grond.
 • Je vertaalt de vragen van de KLM-groep naar technische oplossingen, waarbij je gebruik maakt van jouw brede vliegtuig technische, proces- en IT-kennis.
 • Je programmeert Aircraft on-board software.
 • Je geeft advies over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van o.a. data communicatie, vliegtuig IT-systemen en de introductie van de Airbus A320 om zo de KLM-business optimaal te kunnen ondersteunen.
 • Je vakkennis houd je up-to-date door het volgen van trainingen en je doet actief mee aan de industry working groups.
 • Je bent bereid om (in teamverband) adhoc verstoringen op te lossen voor de operatie.
Waar land je?

Platform Flight is onderdeel van de nieuwe Data & Technologie organisatie binnen KLM IT. Binnen het platform zijn er acht value streams oftewel verschillende teams die samenwerken met verschillende partijen binnen KLM zoals Engineering & Maintenance, de piloten, cabinecrew, monteurs en vluchtplanners.

Je komt te werken in een jong multidisciplinair team, waarbij je dicht bij de operatie zit. We zijn generalisten en specialisten tegelijk. Dat zorgt voor veel dynamiek en het is “never a dull moment”.

Omdat we begrijpen dat je nog niet helemaal bekend met de materie, krijg je een buddy toegewezen die jou de fijne kneepjes van het vak gaat leren en krijg je tijd en mogelijkheid om je verder te ontwikkelen tot een volleerd embedded system engineer.

Jouw profiel

Je bent een leergierige en proactieve teamspeler die zich als een vis in ‘t water voelt in onze Scrum/Agile omgeving. De vliegwereld vind je mateloos interessant en nieuwe vakkennis maak je je snel eigen. Ook speel je flexibel in op veranderingen. Met jouw sterke communicatieve vaardigheden schakel je moeiteloos met verschillende stakeholders: van vliegtuigtechnici en data engineers tot flight dispatchers en IT’ers. Dankzij jouw helikopterview behoud je het overzicht en met de wensen van de business in je achterhoofd ga je op zoek naar wat er kan. Je “getting things done” mentaliteit brengt je ver, net als je methodische aanpak, en je zet je vol energie in om KLM en ons team blijvend te verbeteren.

Wat breng je nog meer mee?

 • Je papieren! Dat betekent een hbo- of wo-diploma met een luchtvaart technische (en/of IT) achtergrond.
 • Je hebt affiniteit met programmeren.
 • Omdat we een internationaal gezelschap zijn, spreek je Nederlands en Engels. (fluency in Dutch and English is required and you need to be authorised to work in the EU).
 • Affiniteit met Data Science/Data Analytics is een pré.
 • Kennis van Agile/Scrum is een pré.
 • Als je interesse hebt in of ervaring hebt met avionische systemen en nieuwe technieken omtrent Aircraft Data Connectivity hebt is dat een grote plus.
 • En als laatste, niet geheel onbelangrijk voor ons, je hebt een goed gevoel voor humor.

De volgende competenties zijn op jou van toepassing:

1. Probleemanalyse

2. Flexibiliteit

3. Werken in teamverband

4.Verzamelen van informatie       

Wat bieden wij?
 • Een uitdagende rol bij een uniek Nederlands bedrijf
 • Een brutosalaris tussen €3.150,- en €4.000,- per maand, afhankelijk van opleidings- en ervaringsniveau
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mooie doorgroeimogelijkheden
 • Goede pensioenregeling
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • 25 vakantiedagen en 5 extra vrije dagen
 • Fikse korting op vliegtickets (als je minimaal 6 maanden in dienst bent)
 • Een reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol
 • Korting op je ziektekostenverzekering
 • Een budget voor duurzame inzetbaarheid
Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer, en stuur ons je CV voor de ‘final boarding call’ op 24-11-2022! Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven; tijdens je online sollicitatie stellen we je enkele gerichte vragen. Je sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment. Binnen twee weken na sluitingsdatum van de vacature krijg je bericht van ons.

Een dossiercheck (voor ex-KLM medewerkers) en/of een referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Door te solliciteren op deze vacature geef je toestemming voor deze checks.

Bij voldoende geschikte reacties kan het zijn dat we de vacature eerder van de website halen.

Vragen?

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met de hiring manager. Bel of mail de recruiter voor vragen over de sollicitatieprocedure. Vergeet in beide gevallen niet om het vacaturenummer te noemen: #12557.

Hiring manager

Cemre Ceren Akkan: CEMRECEREN.AKKAN@KLM.COM 

Recruiter

Coen Baljon: COEN.BALJON@KLM.COM of +31 629229122

More KLM jobs

Similar Software Engineer jobs

 • Design, implement, test, deploy and maintain monitoring tools, proprietary systems and quality ETL processes for 70+ external data providers
 • Maintain our data infrastructure and ensure optimal execution of our data pipelines
Posted 6 days ago
Skyports
Skyports - Singapore, Singapore

$71k-114k/year

 • Must be a resident of Singapore with rights to work in the country
 • Support the delivery of infrastructure projects with the IT Operations Manager; helping to improve and maintain performance, resilience, efficiency, and security
Posted 11 days ago

$135k-157k/year

 • Responsible for conducting a sophisticated and detailed research of existing processes, systems, and desired objectives to meet the goals/intent of the assigned products
 • Work with Product Managers, and SMEs to prioritize feature development, based on the business value
Posted 28 days ago

$99k-163k/year

 • Acts as a subject matter expert in full-stack engineering on a scrum delivery team, collaborating with product owners, designers, and other engineers to deliver business value on an iterative basis.
 • Coaches and influences team members on best practices and emerging technologies.
Posted 1 month ago

$150k-350k/year

 • Establish the long-term technical vision, strategic goals, and direction for a team of software engineers
 • Establish a talent management strategy for a team of software engineering managers to create and sustain an inclusive environment that attracts and retains software engineers from diverse backgrounds and encourages cross-team collaboration and sharing of solutions
Posted 1 month ago